Snelle zuiderse wok met kip en quinoa
Mijn beste tip om snel een gezonde maaltijd op tafel te toveren? WOK! Indien het nog sneller moet kan je ook gebruik maken van diepvriesgroenten of kant-en-klare wokmix
Je kan hier natuurlijk eindeloos in variëren qua vlees/viskeuze, groenten, graanproduct.
Ingrediënten per persoon
- 100 g kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 g ui
- 30 g ongekookte quinoa
- 50 g sojascheuten
- 50 g courgette
- 50 g wortel
- 50 g rode paprika
- 50 g aubergine
- kruiden naar keuze: kipkruiden, Provençaalse kruiden, peper, zout,...
Bereidingswijze
Spoel de groenten en snijd alles in stukken. Snijd de kip in stukjes en kruid af met kruiden naar keuze. Laat de wokpan eerst goed heet worden alvorens de olijfolie en ajuin toe te voegen. Laat de ui glazig worden en voeg dan de gekruide kippenstukjes toe. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de kip goed gaar is, voeg alle groenten erbij en roer alles regelmatig. Wanneer de quinoa gaar gekookt is, voeg deze dan toe aan de wokpan. Meng alles door elkaar en kruid af naar eigen smaak. Serveer in een diep bord/kommetje.
Energie | 388 kcal / 1618 kJ |
Eiwitten | 31.6 g |
Vetten | 13.3 g |
Waarvan verzadigd | 2.1 g |
Cholesterol | 62 mg |
Koolhydraten | 31.4 g |
Waarvan suikers | 10.8 g |
Voedingsvezels | 8.2 g |
Natrium | 160 mg |
Tips
Als saus kan je voor sojasaus gaan, dit is een vetarme, suikerarme saus die wel rijk is aan zout. Zoetzure saus is dan weer vetarm, maar zoals de naam al doet vermoeden, rijk aan suikers.
Als het net dat tikkeltje meer mag zijn: voeg eens wat sesamzaadjes toe. Instant wow-effect gegarandeerd!