Frozen yoghurt-ananas lollies
In deze warme temperaturen kan een verfrissend ijsje al eens smaken. Om je minder schuldig te voelen kan je met fruit en volle yoghurt/platte kaas zonder ijsmachine al een heel eind komen! Ik koos voor een tropische versie met ananas.
Ingrediënten voor 8-10 porties:
- 300 g ananas, vers of op sap
- 500 g volle platte kaas of volle yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 muntblaadjes
- sap van 1/2 limoen
- voor wie het tropischer mag: 2 el kokosrasp
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een goede blender en mix zo fijn mogelijk aangezien ananas wat draderig kan zijn. Volgens smaak kan je er altijd extra munt of limoen bijdoen, dit levert geen extra calorieën op. Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek deze enkele uren in de diepvries.
Energieaanbreng voor 1 ijslolly:
Energie | 89 kcal / 374 kJ |
Eiwitten | 4 g |
Vetten | 4.6 g |
waarvan verzadigd | 3.2 g |
Cholesterol | 18 mg |
Koolhydraten | 7.2 g |
waarvan suikers | 7.1 g |
Natrium | 20 mg |
Tip: wie ananas te draderig vindt, kan altijd kiezen voor het ongezoete sap van ananas of gewoonweg ander fruit kiezen zoals aardbei, kiwi, meloen,... Wanneer je geen tijd meer hebt of gewoon meteen zin hebt in ijs: je kan ook met diepvriesfruit instant ijs maken zonder ijsmachine.
Dit recept lukt ook om klassieke bolletjes ijs mee te maken in plaats van ijslollies.