Hapjesideeën

Het aperitiefmoment is voor velen één van de gezelligste momenten tijdens de feestdagen. Tegelijkertijd is het ook een uitdaging om hierin creatief te zijn, zonder al te bombastische hapjes waardoor je al vol zit terwijl er nog een hoofdgerecht en dessert komen.

Enkele ideetjes:

  • carpaccio van Sint-Jacobsvruchten met balsamicoazijn en basilicumblaadjes
  • courgetti met pesto en geroosterde pijnboompitten
  • zelfgemaakte groentechips van pastinaak, wortels en rode biet
  • zelfgemaakte dips: guacamole, hummus, paprika, olijventapenade, Philadelphia met zelf toegevoegde kruiden (vb. Oil & Vinegar)
  • champignons met kruidenkaas in de oven
  • pizza van courgettebodem
  • bruschetta's in de oven met mozzarella en tomaat of geitenkaas met honing
  • spring rolls met rosbief / zalm / feta met rauwkost en munt
  • peperkoek met geitenkaas en gestoofde appel
  • forelmousse met rode biet
  • tartaar van zalm met komkommer en appel
  • scampi met mangosaus
  • gevulde dadel met kruidenkaas

Dit zijn stuk voor stuk hapjes die snel en gemakkelijk klaar te maken zijn op voorhand. En het belangrijkste is dat de gastvrouw/gastheer toch ook even kan genieten zonder voortdurend in de keuken te staan!

Qua alcohol zijn de beste keuzes steeds witte of rode wijn of cava. Je kan hierin ook creatief zijn door eens zelfbereide cocktail op basis van cava (vb. door rode vruchten of pompelmoes toe te voegen) of een mocktail te maken, succes gegarandeerd!  

 

Terug naar overzicht