Spaghettipompoen
Het is weer oktober, pompoentijd! We kennen allemaal al de koolhydraatarme spaghettivarianten op basis van courgette/wortel/..., maar velen kennen de spaghettipompoen nog niet. Hoog tijd voor een receptje dus! Ik koos voor een bolognesesaus met een twist.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1/2 spaghettipompoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g mager gehakt (rund, kip of kalf)
- 1/2 ajuin
- 2 wortels
- 1 stengel prei
- 1 rode paprika
- 1/2 blik tomatenstukjes
- 1/2 potje Boursin Cuisine tomaat en mediterrane kruiden
- Kruiden naar keuze: paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper,...
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 180°C. Snijd de spaghettipompoen in 2 helften en verwijder de draden en pitten. Bestrijk elke helft aan de hand van een kwastje met wat olijfolie en kruiden. Giet op de bakplaat een bodempje water en laat de pompoen ongeveer 45 minuten garen in de oven. Spoel terwijl alle overige groenten en snijd in stukken. Bak het gehakt in een aparte pan zonder extra vetstof toe te voegen. Bak de ui glazig en voeg daarna de wortel, prei en paprika toe. Voeg eventueel een beetje water toe om sneller te garen. Voeg dan het gehakt en de tomatenstukjes bij de groenten toe en roer door het mengsel de Boursin Cuisine. Kruid af met de kruiden naar keuze. Haal de pompoenhelften uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees in sliertjes. Voeg dan de saus toe op de pompoenhelft.
Energiewaarde
Energie | 631 kcal / 2634 kJ |
Eiwitten | 32 g |
Vetten | 31.7 g |
waarvan verzadigd | 21.2 g |
Cholesterol | 86 mg |
Koolhydraten | 45.7 g |
waarvan suikers | 38.3 g |
Voedingsvezels | 18.4 g |
Natrium | 748 mg |